Friss topikok

  • Zoltán Kübekházi: Sziasztok lenne egy kérdésem kaptam egy Gemini fx 7000-es keverőt külföldről de tápkábelt nem nem... (2017.12.06. 12:27) Keverő áttekintés (30-40 ezres kategória)
  • jupiterzene: Király! Így tovább! Csinálj még sokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2014.09.03. 16:42) Újabb Önreklám
  • Lagra: Abból videó is van az oldalon, de így visszanézve... elég kezdetleges... :D (2012.03.28. 14:40) Behringer DJX 700
  • CodeKiller: Üdv, Bocsi, hogy kontrázok, de ide is lenne fejlesztésem, amit szeretnék a figyelmedbe ajánlani: ... (2012.03.02. 22:29) Kontrollerek...
  • TKB: Off, de mas elerhetoseget nem talaltam hozzad :)(amugy jajj vagyok a zaj forumrol) Lenne kedved li... (2011.02.07. 20:19) DJX 700 Upgrade tippek

Linkblog

Laslie Grand a Facebookon

 

DJ-k blogja

Nem tudsz dönteni milyen DJ holmikat vegyél? Mik tartósak, mik megbízhatatlanok? Mit könnyű kezelni? Neked milyen opciókra van szükséged DJ cuccokat illetően? Vajon tényleg minden gyártó visszaadja azt a színvonalat, amit hirdetéseiben ígér? Döntsd el magad, vagy engedd magad befolyásolni személyes tesztjeinkkel! :) Igyekszünk segíteni, hogy mindig képben lehess ha a DJ szakmáról van szó.

Tunivalók és vélemény a Magyar Lemezlovas Egyesület intézkedéseiről

2010.02.27. 12:39 Lagra

Na ilyen címkékre tuti özönlenek majd a látogatók. :)

Kezdeném egy linkkel:

www.xlr.hu/ -> Itt megtalálható 4 db videó A Magyar lemezlovas egyesület találkozóról, amire még anno Február 6-án került sor.

Az első videóban Jeszi bá' hegyi beszéde hallható, amiben el próbálja magyarázni, hogy mennyire jól járnak a DJk ezekkel az átalánydíjak befizetésével meg a DJ Szövetségbe való belépéssel. Ezzel ugyanis igyekeznek megelőzni az illegálisan letöltött zenék használatát diszkózáshoz ami egyébként jogos is, mert megérdemli minden zeneszerző a jussát (bár a kiadók úgyis jóval többet kaszálnak ezen, de ebbe most ne merüljünk bele). A lényeg hogy a DJzéshez használt zenéért fizetni kell. Ez mindenhol így van. A fő baj az, hogy itt egy nagyon kiforratlan rendszert erőltetnek. index.hu/kultur/showbiz/2009/04/01/dj_jeszenszky_superman_/ itt van pár fincsi sztori ezekről a dolgokról és egy kis videó is... Már az első bekezdés olvasása után is felháborodik az ember... Erdélyi "superman" Zsolt kommentárjaira is érdemes odafigyelni.

A másik 2 videóban még vannak értelmes hozzászólások a megjelent DJktől, érdemes megnézni őket (bár elég kiábrándítónak látom a magyar sztárDJk beszédstílusát, modorát és jellemét, de ez sem tartozik ide). Amint végignéztem ezeket a videókat elgondolkodtam, vajon miért kell ezt ennyire iparszerűen, gyártás-szerűen csinálni. Hiszen a DJ-zés vagy a producerkedés véleményem szerint nem csak munka, hanem lehetőség az alkotásra és arra hogy újat mutassunk az embereknek, egyéni stílust létrehozni és nem csak haladni az árral és az éppen aktuális trend követelményeknek megfelelően "gyártani" a zenéket, és mások "gyártott" zenéi is lejátszani az ipari szabványoknak megfelelő Tracklistben ami "csakasláger" szintű dolog. Továbbá kimondottan előnyt jelent itt is melleket növeszteni és azokkal híressé válni DJ-KÉNT?? Erről az ott levők is kifejtették valószínűleg a véleményüket, jól ki is cenzúrázták azokat a részeket... Amiket elmondanak ezen a gyűlésen, tökéletesen igazak a kommersz Top10 világra, de nagyon ijesztőnek találom Jeszenszky Zsolt ellenséges hozzáállását az Undergrounddal szemben. Ugyanis underground nélkül nincs újdonság, nincs ami a felszínre törjön (kivéve ugye az itthon is divatos underground tevékenységeket, amelyekben már halott stlusokat erőltetnek.. Magyarhonban sajna inkább ez jellemző, de persze nem kívánom az ő kipusztításukat sem). Ez elég nagy nehézséget jelentene a zenei iparnak ami itthon így is mindig le van maradva pár fázissal külföldhöz képest (na jó mi az amiben Magyarország NE lenne lemaradva... :P ).

 

Itt van egy még újabb fejlemény: www.rtlbulvar.hu/cikk/267628

Az első hozzászólás az enyém ehhez a cikkhez:

(kiírom ide is, hátha nyoma veszne...)

Tehát aki elvégzi a DJ képzést, még nem lesz DJ... kérdem én: akkor minek a DJ képzés? Elég nehezen hiszem el, hogy simán elveszik a munkát a tehetésges DJktől az ilyen VirtuálDJ PC huszárok. Esetleg az ilyen legalja kocsmadiszkókban, ahol hát igen.. pl Spigiboy zenéit adják... Ellenben hallottam róla hog a tűzvédelemről, minimális hangtechnikai ismeretekről és egyebekről is szó esik... ezt a részét viszont tényleg fontosnak találom. Csak az a baj, hogy nagyon rossz előérzetem van ennek a DJ képzés árával kapcsolatban (is)... A külön kezdő-haladó-profi oktatást nem tartom rossz ötletnek, így akinek csak papír kell, és a tudása megvan, talán nem kell annyit fizetnie. Erős kételyeim támadnak viszont afelől, hogy ki számít profi DJnek... Mi az a szint amit ehhez meg kell ütni? Az én szememben pl a mostani hazai sztárDJ réteg sehol sincs a legtechnikásabb, igazán profi DJkhez képest. Szó mi szó, vegyesek az érzelmeim és félek is egy kicsit.

Már vannak tapasztalatok is erről a DJ vizsgáról, ugyanis már működik egy ideje, de egyenlőre nem kötelező. Az alant található linkekre kattintva egy újságíró tapasztalatáról lehet olvasni a DJ sulit "megjárva".

velvet.hu/trend/2009/07/15/hiba_a_gepezetben_ujsagiro_a_dj-iskolaban_1./

velvet.hu/trend/2009/07/16/hiba_a_gepezetben_ujsagiro_a_dj-iskolaban_2./

Az alapokat szerintem magától is elsajátíthatja az ember, a többi pedig egyéni stílustól függően kialakul mindenkinél. Az alapvető szabályok megtanulására pedig ott vannak/lesznek az általam feliratozott DJ Tutor videók. :) :P

Érdemes felnézni és beregizni a zaj.hu fórumára is és megtekinteni a Mahasz MLE Saga topicot (sajna a Közösségi élet témát csak regisztrálás után érhetitek el, amiben megtalálható az előbb említett topic is). Ott is van bőven okosság a témáról.

 

Szerintem a sorok között kifejtettem már minden véleményem erről a témáról, tehát ismét dióhéjban a saját hozzászólásomat idézve: Szó mi szó, vegyesek az érzelmeim és félek is egy kicsit. Pláne attól, hogy még esélytelenebbé tehetik a már befutott DJ-k a feltörekvő DJ generációt és a sok fizettetéssel nem a tehetségeseket emelik ki, hanem a stílustalan gazdag ficsúrokat... Van egy pár befutott DJ, aki most mindent megtesz azért, hogy megőrizzék a polpozíciójukat... Gondolom ők is megijedtek attól mennyire sokan kezdenek a DJzéssel foglalkozni és nem kevesen már kezdőként is jobbak náluk... Inkább a tehetségektől tartanak szerintem mint a tömeges eligénytelenedéstől.

2 komment

puruttya

A bejegyzés trackback címe:

https://deejay.blog.hu/api/trackback/id/tr451794536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madstunt 2010.05.16. 22:13:17

Az a vicc hogy kömlődiék ezt Tíz éve(!) megjósolták, hogy ide jutunk (illetve már akkor is kezdet ez kibontakozni) hogy azok akik az ezredfordulóig csúcsraértek, egyre inkább próbálják a fiatalok helyzetét megnehezíteni

momoncs · http://www.bahnhofclub.com 2010.11.19. 22:41:25

Pontosan ez a baj ebben az országban! Egyszerűen nem kapnak lehetőséget a tehetségek! Nincs, ki észrevegye/felfedezze őket! Szomorú...
süti beállítások módosítása