puruttya

Friss topikok

  • Zoltán Kübekházi: Sziasztok lenne egy kérdésem kaptam egy Gemini fx 7000-es keverőt külföldről de tápkábelt nem nem... (2017.12.06. 12:27) Keverő áttekintés (30-40 ezres kategória)
  • jupiterzene: Király! Így tovább! Csinálj még sokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2014.09.03. 16:42) Újabb Önreklám
  • Lagra: Abból videó is van az oldalon, de így visszanézve... elég kezdetleges... :D (2012.03.28. 14:40) Behringer DJX 700
  • CodeKiller: Üdv, Bocsi, hogy kontrázok, de ide is lenne fejlesztésem, amit szeretnék a figyelmedbe ajánlani: ... (2012.03.02. 22:29) Kontrollerek...
  • TKB: Off, de mas elerhetoseget nem talaltam hozzad :)(amugy jajj vagyok a zaj forumrol) Lenne kedved li... (2011.02.07. 20:19) DJX 700 Upgrade tippek

Linkblog

Laslie Grand a Facebookon

 

DJ-k blogja

Nem tudsz dönteni milyen DJ holmikat vegyél? Mik tartósak, mik megbízhatatlanok? Mit könnyű kezelni? Neked milyen opciókra van szükséged DJ cuccokat illetően? Vajon tényleg minden gyártó visszaadja azt a színvonalat, amit hirdetéseiben ígér? Döntsd el magad, vagy engedd magad befolyásolni személyes tesztjeinkkel! :) Igyekszünk segíteni, hogy mindig képben lehess ha a DJ szakmáról van szó.

Keverő áttekintés (30-40 ezres kategória)

2009.08.14. 14:30 Lagra

Rengetegen kérdezgetnek,, hogy ajánljak keverőt olcsón, használhatót. A használható keverők talán ebben az árkategóriában kezdődnek (új, garanciás termékek között). Figyelem! Néhány terméket csak a hallottak alapján elemzek (de sok helyről hallott tapasztalatok alapján persze).

Behringer DX-626: Sokaknak ő tűnhet a legjobb vételnek elsőre a 3 csatornája miatt. Róla csak legendákat hallottam. Negatívat sajna. Borzasztó hangminőség, hamar romló, rosszul vágó potik, problémás szervizelés. Nem ajánlanám, jót nemigen hallok róla. A Zaj fórumon rákeresgélve mindenki lebeszél róla mindenkit. :P A BPM számláló miatt őt SEM érdemes megvenni, össze vissza számol. Ennek ellenére vonzónak tűnik a 3 csatorna és rendelkezik azokkal a funkciókkal aminek egy keverőnek rendelkeznie kell... Más kérdés hogy ezt milyen minőségben produkálja. (31 500 Ft @ ZajDJ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behringer VMX-200: A nagy testvérét, a 300at próbáltam már, de a 200 ugyan az minőségben. A 300zal együtt ők az egyedüli normálisan használható Behringer keverők (A DJX széria még azért alkalmas az alapvető használatra... csak az effektezést meg ilyeneket el is felejthetjük rajtuk a rossz BPM számláló miatt, továbbá a hangjuk is rosszabb a VMXeknél). A potik vágása nekem kissé kiszámíthatatlan volt anno a Reloop után, de szokható. Plusz érv mellette az Effekt hurok, melynek segítségével effektprocesszort is köthetünk a keverőre. Hangminőségben és tudásban talán ő a kategória győztese. Potik minőségében és használhatóságban viszont a Relooppal és a Geminivel szemben elmarad. Ennek sem jó a BPM számlálója. (34 500 Ft @ ZajDJ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Reloop RMX-20 BF: A gumírozott potik normálisan viselkednek, azt teszik amit kell és talán ő a legtartósabb darab az itt felsorolt keverők közül. Könnyen kezelhető, hamar megszerethető darab. Hibája, hogy gyenge a fülhallgató kimenet teljesítménye, de nem vészes, nekem elég volt ekkora hangerő... Hangminőségben viszonylag alulmarad 1-2 vetélytársával szemben. (33 500 Ft @ ZajDJ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Numark DM 1002 MK II: Van videótesztem is róla, görgess lejjebb! Vegyesek az érzelmeim iránta, Az EQk nem valami jók, a hangminőség sem a csúcs, de strapabíró, könnyen kezelhető darab. Minőségben sajna elmarad vetélytársaitól. 1 Master kimenete van, tehát sajnos trükközni kell, hogy szabályozható hangerejű Monitorládával használjuk. Az újabb, Numark M3 keverő feltehetőleg ugyan az mindenben mint a DM 1002 MK II. (31 250 Ft @ ZajDJ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemini PS-626X: Minőségben körülbelül a Reloop szintjén van (HALLOTTAK ALAPJÁN!), szerintem pofásabban is néz ki, viszont Mindössze 1 Master kimenete van, szóval monitorozás kilőve. Továbbá a kivezérlésjelzője nem valami részletgazdag. Ellenben komoly érv mellette, hogy 3 csatornás. (35 000 Ft @ ZajDJ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Győztest nem hirdetnék, mindenkinek mások az igényei, döntsétek el magatok, hogy nektek mi a fontosabb az említett tulajdonságok közül és vegyétek meg a nektek való darabot! Én személy szerint inkább körbenéznék a használtpiacon, elég gyakran vannak eladó Vestax (a PMC/PCV szériás profibb), Ecler, vagy akár Outline keverők, amelyek még némelyik Pioneer keverőt is földöz vágják minőségben... persze csak ha jó állapotban vesszük meg őket. Sokan félnek a használtpiactól, de ha okosan válogat az ember sokat nyerhet rajta. Majd felteszek egy oktatóvideót arról is, hogy mikre figyeljünk használt keverő vásárlásakor.

4 komment

Címkék: behringer gemini numark keverő mixer reloop

puruttya

A bejegyzés trackback címe:

https://deejay.blog.hu/api/trackback/id/tr151309281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronin93 2009.10.02. 16:08:20

Hali!! Szívesen fogadnám már a használt keverős videót...:D én már egyszer befürödtem a Stage Line-al...

Ronin93 2009.10.04. 18:10:11

Ha gondolod akár tudok is küldeni egy videót a hibákkal együtt a sajátomról...:D

Lagra 2009.10.05. 12:52:02

Küldj! Ha jó, szívesen kiteszem

Zoltán Kübekházi 2017.12.06. 12:27:06

Sziasztok lenne egy kérdésem kaptam egy Gemini fx 7000-es keverőt külföldről de tápkábelt nem nem .
hogyan tudnék szerezni vagy csináltatni hozzá egyet
süti beállítások módosítása